Atractii turistice in Sibiu

Sibiu, un judet foarte atractiv din punct de vedere turistic

Judetul Sibiu se afla chiar in inima Transilvaniei, fiind un centru cultural, comercial si turistic foarte important. Presarata atat cu munti, vai, cat si cu podisuri, aceasta regiune reprezinta o provocare pentru turistii care adora excursiile si descoperirea unor locuri noi si interesante. Istoria acestui judet este una controversata, reprezentand o poveste a incercarilor, a cuceririlor si a luptei pentru putere. Numeroasele obiective turistice contureaza povestea zonei, fiecare avand elemente aparte care pot fi admirate!

 

10 obiective turistice de vizitat cu prioritare in judetul Sibiu

 

Varful Vanatarea lui Buteanu (2507 m) – iubitorii de drumetii trebuie neaparat sa ajunga la Varful Vanatoarea lui Buteanu. Este vorba despre cel de-al optulea varf ca inaltime din Romania, situat in Muntii Fagaras, la doar doua ore distanta de Balea Lac. Pentru cei interesati exista mai multe trasee care pot fi urmate, cu precizarea ca vara aproape toate sunt foarte aglomerate. Privelistea de sus merita, pentru ca taie rasuflarea oricui. Atunci cand vremea este frumoasa, in departare se poate vedea chiar Varful Negoiu!

 

Fereastra Zmeilor – desi cei care aud de acest obiectiv turistic se gandesc in primul rand la povesti cu printese si zmei, Fereastra Zmeilor este o formatiune din calcar ce se afla chiar pe creasta Arpaselului, o zona absolut deosebita! Traseele sunt marcate corespunzator, iar urcarea pana la Fereastra Zmeilor nu este deloc dificila. Aici linistea domneste peste imprejurimi, oferind turistilor un moment de respiro, departe de agitatia din marile orase.

 

Cascada Balea – cunoscuta si sub numele de Urlatoarea Balei, cascada se afla in Muntii Fagaras si este marginita de o parte si de alta de doua dintre cele mai inalte varfuri din Romania: Moldoveanu si Negoiu. Aceasta se afla la 1200 de metri altitudine, fiind cea mai mare cascada pe care natura a conturat-o cu grija in trepte. Apa cade la o inaltime de 60 de metri, iar spectacolul poate fi vazut de foarte departe! Turistii care doresc sa vada cascada de aproape, pot face o drumetie la pas, aceasta durand aproximativ doua ore si jumatate.

Magura Cisnadiei – in timpul verii, Magura Cisnadiei este una dintre destinatiile preferate ale iubitorilor de excursii. Peisajele deosebite se impletesc armonios cu linistea care domneste peste imprejurimi. Aici se poate ajunge foarte usor, daca se pleaca din Sibiu, distanta dintre Cisnadioara si Sibiu fiind de doar zece kilometri.

Lacul Iezerul Mare – un lac glaciar din Muntii Cindrel, in sud-vestul judetului Sibiu, Lacul Iezerul Mare se afla la o altitudine de 1970 de metri, oferind turistilor o priveliste incredibila! Lung de 320 de metri si lat de aproximativ 190 de metri, lacul ajunge pana la o adancime de 13 metri. Malurile care il scalda sunt destul de abrupte, insa presarate cu elemente de vegetatie extrem de interesante si totodata rare. An de an, in luna august, aici au loc Zilele Lacului Iezerul mare, un festival in care voia buna se imbina excelent cu bucate alese si bauturi delicioase!

Stanele din Muntii Cindrel – Muntii Cindrel reprezinta una dintre mandriile judetului Sibiu, intreaga zona fiind o adevarata comoara naturala. Varfurile crestate de vreme care pot fi observate in zare de turisti vegheaza asupra vailor intinse si acoperite de iarba verde si deasa sau de paduri cu mantii bogate. Regiunea reprezinta adapostul a foarte multe stane, ciobanii alegandu-si locuri perfecte pentru cresterea oilor. Turistii care vor sa simta aerul tare de munte invaluit in linistea brazdata doar de sunetul talangelor si al pasarilor care zboara in vazduh trebuie neaparat sa opreasca la una dintre stane. Ciobanii sunt bucurosi sa imparta cu toti oaspetii branza proaspata, smantana untoasa sau laptele natural.

Abatia Cisterciană de la Carta istoria acestui loc a inceput inca din secolul al XIII-lea, atunci cand  in Carta a sosit un grup de calugari cistercieni. Ei au construit pe malul stang al Oltului o cladire modesta din lemn care, ulterior, urma sa fie transformata cu totul de catre maistri fierari sositi tocmai din Franta. Astfel a luat nastere constructia gotica ce poate fi vizitata astazi de turistii pasionati de istoria religiei! Cei care ajung aici isi vor putea incanta auzul cu intreaga poveste a locului care in timp s-a impletit cu legende interesante!

Fantanele – odinioara cunoscuta sub numele de Cacova sau Cacova Sibiului, localitatea Fantanele este o parte a orasului Saliste, in care dialectul sasesc se imbina cu limba romana. Numarul locuitorilor nu depaseste 300, ceea ce ii ofera acestui asezamant o frumusete aparte. Privita din afara, localitatea Fantanele pare a fi o asezare uitata in timp, in care oamenii sunt foarte bine ancorati in traditiile pe care le-au primit cu bucurie din generatie in generatie. Dealurile inconjoara acest loc, parca pazindu-l, iar linistea este elementul principal al atmosferei de aici!

Transfagarasanul – unul dintre cele mai lungi si deosebite drumuri montane din Romania, Transfagarasanul atrage anual un numar foarte mare de turisti. Acesta se intinde pe aproape o suta de kilometri, traversand Muntii Fagaras prin judetele Arges si Sibiu. Aflat la o altitudine de peste 2000 de metri, acest drum serpuieste natura, oferind turistilor posibilitatea de a vedea din loc in loc presarate cascade sau tuneluri bine sapate in piatra. In timpul iernii acest drum este inchis din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a riscurilor la care s-ar supune soferii.

Statiunea Paltinis – preferata scriitorului Andrei Plesu, statiunea Paltinis este una dintre comorile judetului Sibiu. Se afla pe versantul nord-estic al Muntilor Cindrel, la doar treizeci si cinci de kilometri distanta de orasul Sibiu. Conform istoriei, Paltinisul este cea mai veche statiune montana din Romania, fiind preferata de turisti atat vara, cat si iarna.

Rent a car, cea mai buna solutie de vizitare a judetului Sibiu

Judetul Sibiu poate fi vizitat foarte usor cu ajutorul autoturismelor. Cei care nu detin o masina proprie nu trebuie sa-si faca griji pentru ca VAG24 le sare in ajutor. Flota companiei de inchirieri cuprinde diferite modele dintre care clientii pot alege. Toate autovehiculele sunt prezentate pe site-ul https://www.vag24.ro/, iar rezervarile se pot face foarte simplu: fie prin completarea formularului online, fie telefonic, la numarul 0720.555.333.

Judetul Sibiu este o destinatie de care toata lumea ar trebui sa se bucure!