Lista necesara unei calatorii de afaceri

Ai mai planificat calatorii si chiar te consideri un calator destul de meticulos. Dar aceasta este prima ta calatorie de afaceri si, desi nu difera prea mult de o calatorie in scop de serviciu, va trebui sa iei in calcul cateva criterii unice pe care le poti vedea in mod diferit. Fie ca este vorba de confort, comoditate sau productivitate, am realizat o lista scurta pentru ca prima ta calatorie de afaceri sa fie mai simpla.

calatorii de afaceri

Bagajul necesar in calatoria de afaceri

Calatoriile in scop business sunt in general mai scurte decat vacantele in scop personal iar bagajul ar trebui sa reflecte acea diferenta. Calatoriile business pot fi stresante si cu siguranta vei fi tentat sa impachetezi totul in dorinta de a-ti acoperi toate nevoile. Dar daca intr-adevar vrei sa iti gestionezi mai bine acea situatie stresanta, ar trebui sa calatoresti cu un bagaj mai usor. Gaseste o valiza mai mica pe care sa o poti purta in avion pentru a te asigura ca bagajele nu se vor pierde si vei iesi foarte repede din aeroport.

Inchirierea masinii

Poti folosi un serviciu prin intermediul caruia sa imparti un mijloc de transport cu alti colegi dar nu iti recomandam aceasta solutie. Cauta o companie de inchiriere de masini inainte de a pleca la aeroport. Inchirierea masinii pentru calatoria ta in scop profesional iti ofera cateva avantaje importante.

In primul rand, masinile de inchiriat au preturi avantajoase. A ajunge la hotel cu o cursa ocazionala special creata in acest sens te poate costa la fel de mult ca si inchirierea unei masini pe toata durata calatoriei.

In al doilea rand, masinile de inchiriat sunt foarte sigure. O companie de inchiriere masini ofera clientilor o mare varietate de masini noi sau aproape noi. Si in timp ce iti conduci masina, nu trebuie sa te temi ca soferul va adopta o ruta ocolitoare pentru ca tu sa ajungi la destinatie. Masinile de inchiriat iti ofera control si flexibilitate la un pret mult mai mic decat cursele ocazionale.

Castile

Daca nu ai investit inca intr-o pereche de casti care reduc zgomotul exterior, in prima ta calatorie in scop de afaceri va fi necesar sa o faci. Este acceptabil sa te uiti pe fereastra avionului pe toata durata calatoriei daca pleci in scop personal insa, intr-o calatorie de afaceri poti folosi acest timp sa mai rezolvi niste treburi pentru job. Si desigur, este mult mai simplu sa o faci daca ai o pereche de casti in timp ce un bebelus care plange sta in spatele tau sau chiar pe scaunul de langa tine.

Nu trebuie sa iti cheltuiesti tot salariul pe casti insa o pereche buna va face diferenta, fie ca preferi sa lucrezi in avion in liniste sau sa asculti zgomote albe. Aceste casti se vor dovedi utile si daca esti cazat la un hotel unde peretii sunt foarte subtiri.

Accesorii de birou

Atunci cand ajungi la hotel, este mai bine sa iti creezi un mic birou in camera, astfel incat sa poti sta concentrat. Nu trebuie sa aduci chiar tot, asa ca uita-te putin pe birou. Ce este necesar si nu poti lasa acasa? De indata ce te vei decide asupra accesoriilor pe care le iei cu tine, impacheteaza si incarcatoarele de care vei avea mare nevoie. Ultimul motiv de stress de care ai nevoie este sa nu iti poti incarca un anumit dispozitiv in calatoria de afaceri.

Camera de filmat

Esti intr-o calatorie de afaceri, nu uita acest lucru, insa asta nu inseamna ca trebuie sa te incui in camera cat timp nu esti intr-o sedinta. De fapt, cele mai multe persoane care calatoresc in scop de afaceri gasesc si metode de a se relaxa si de a admira imprejurimile. Asadar, adu-ti camera de filmat si bucura-te de privelistea si cultura pe care ti le ofera destinatia la care ai ajuns. Pune-ti palaria de turist si scapa de stresul de la locul de munca.